Vem inspireras du av?

Posted on by 0 comment

Jag fick en fråga som tänkte besvara här, och den frågan löd som följande: är det någon speciell inredare du inspireras av? Svaret är: ja, många. Men det svaret känns lite för enkelt, så jag tänkte att jag skulle svara lite mer utförligt.

En inredare som inspirerar mig mycket är Ernst Kirchsteiger. Och, jag vet, surprise liksom. Jag är inte ensam om den. Men det är helt okej. Jag har inget behov av att vara den där överlägsna människan som bara gillar det som inte är mainstream, utan jag är helt nöjd med att vara en i massan som gillar Ernst. Han är bra, helt enkelt. Han har bra idéer och en påhittighet som man sällan har skådat. Jag säger inte att allt är bra. Det vore konstigt att ha exakt samma smak som en annan människa, men jag gillar mycket av det han gör och jag inspireras också av honom som person och hans syn på renovering, inredning och livet.

Kolla bara vilka underverk han gör med det här köket:

Om ni kollar på före-bilderna så är det faktiskt inte så långt ifrån hur vårt kök såg ut från början. Det är fortfarande under konstruktion, men vi har ändå hunnit en bra bit från dess ursprungliga utseende. Vårt hus är ju en gammal magasinsbyggnad där tiden i princip har stått stilla, och köket verkar inte direkt ha varit en prioritet i den här kåken kan man väl säga. Men hur som helst, tillbaka till inspirationen nu. Jag inspireras som sagt av väldigt många olika människor, och det behöver ju inte ens vara inredare. Det kan lika gärna vara en kläddesigner, eller någon av mina vänner.

Jag tittar gärna på inredningsprogram oavsett vem som håller i det, men om jag måste välja att lyfta fram någon så får det bli Ernst. Det jag gillar mest med honom är att han är så okomplicerad. Han hittar de enkla lösningarna, men samtidigt är han inte heller rädd för att kasta sig ut och experimentera. Som till exempel att måla ett mönster på en vägg istället för att slänga upp en tapet. Det är ju verkligen inte det enklaste alternativet, men det kan ändå vara en självklar lösning för att skapa den där hemtrevliga känslan som är Ernst.

Så det var lite om inspiration. Det är roligt att svara på frågor faktiskt, så fråga gärna om det är något annat ni undrar över. Alltid lika kul att få höra från er bloggläsare!

Category: Inredning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *