Hur ska köket se ut?

Posted on by 0 comment

Det allra första man måste göra när man ska börja renovera är förstås att sätta sig ner och fundera över hur man vill att det ska se ut. Vi valde att flytta in i vårt hus trots att vi i princip inte har gjort någonting åt insidan, och nu lever vi med nödlösningar för att ens kunna bo här. För att göra livet enklare är vi i stort behov av ett fungerande kök, så köksrenoveringen la vi först på vår priolista. Jag är ganska säker på hur jag vill att mitt kök ska se ut, men det är mer en helhetsbild, och när man sätter sig och verkligen försöker få ner det på papper så märker man att det finns väldigt många detaljer att fundera över.

fina köksluckor

Älskar dessa köksluckor!!

Det finns egentligen väldigt många olika stilar som jag tycker är fina och som jag skulle kunna tänka mig att ha, men man kan väl säga att jag lutar mest åt det lantliga hållet i kombination med modernare detaljer och mönster. Jag älskar att titta på inspirationsbilder och plocka russinen ur kakorna. Som i den här länken med 20 kök för olika stilar: http://www.expressen.se/leva-och-bo/kok/20-kok-for-alla-stilar–hitta-ditt-dromkok/

Kök 1 har väldigt snygga luckor. Jag gillar både färgen och utseendet. I kök 2 älskar jag golvet! Jag är svag för harlequin-mönster och speciellt i ljusa färger. Helt underbart att det är ett målat trägolv. Även den vita väggen bakom fläkten är snygg. Kök 6 är snyggt men nästan för lantligt. Man skulle dock kunna plocka detaljer från det, som köksluckorna till exempel. Kök 10 gillar jag men det är lite för mörka färger för min smak. Även kök 19 har en del snygga detaljer, som luckorna och det fantastiska taket (som jag i och för sig skulle vilja måla i en annan färg).

Jag kan fastna i köksinspiration i timmar. Det finns så mycket fint!

Category: Inredning, Inspiration, Kök

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *