Hur mycket kostar det?

Posted on by 0 comment

Att renovera kostar pengar. Så är det bara. Det kan kosta mer och det kan kosta mindre, och allt beror förstås på hur omfattande renoveringen är, vilka val man gör, hur mycket man vill/kan göra själv och vilken budget man har. Det är omöjligt att säga vad en köksrenovering kostar, men det går förstås att räkna ut något slags medel av vad ett ”normalt” kök brukar kosta. Här är en sådan uträkning, för att få ett hum om var man kan landa.

Vi har redan lagt ut mycket pengar på vårt hus och vi kommer att behöva lägga mycket till innan det är klart. Inköpspriset var väldigt lågt, det behöver knappt tas upp i budgeten om man säger så, men vi har rustat huset utvändigt med tilläggsisolering, nytt tak och sådant och det drar iväg. För att det inte ska bli allt för övermäktiga kostnader har vi bestämt oss för att portionera ut dem över en längre tid. Renoveringsprojektet kommer med andra ord att bli ett långdraget sådant. I första hand handlar det om att släcka bränder, det vill säga ta tag i de allra viktigaste delarna, och därför har vi valt att starta med köket eftersom det är det vi har störst behov av.

Någon spikad budget för köket har vi inte riktigt, men självklart räknar vi på det och ser till att inse våra begränsningar så att vi inte svävar iväg i någon fantasivärld. Man får göra vissa kompromisser och en del saker kanske får vänta lite, men hittills känns det väldigt bra och det får helt enkelt ta den tid det tar att bli klart.

Category: Inredning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *